Overige video's

Hot currysoep met rode linzen en kokos

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut.
  2. Voeg de linzen, kokosmelk en 900 ml heet water toe en laat op middelhoge stand circa 20 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst toe en laat de soep nog 10 minuten koken op een lage stand.
  3. Voeg de bosui en het limoensap toe en breng op smaak met zout. Bestrooi de soep voor het serveren met de limoenrasp en koriander en giet nog wat kokosmelk erover.

Bereidingstip

Dit recept is lekker met piadine (klik hier voor het recept) en gehakte pinda's of cashewnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Angela2020 28-03-2020
Je moet de soep met een staafmixer poereren. Anders is het niet lekker! Ik gebruik gele currypasta, dat is minder pikant en ik doe 1 kruimel aardappel in (dan mixen met de staafmixer). Echt lekker. Al drie x gemaakt
Boodschappen magazine 11-02-2020
Het ligt aan de soort currypasta hoe sterk deze gezouten is. Maar je kunt naar smaak altijd een bouillonblokje toevoegen aan deze soep.
Saskia Baris 11-02-2020
Het smaakt ondanks de curry naar water omdat er helemaal geen boullion in zit