Overige video's

Hot chili kip

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 7 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Pureer de ingrediënten voor de marinade glad en fijn. Schep twee derde ervan door de kip en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de ovengrill. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in circa 12 minuten beetgaar.
  3. Neem de kip uit de marinade en voeg deze marinade toe aan de achtergehouden marinade. Rooster de kip in de ovenschaal of op de plaat 12-15 minuten niet te dicht onder de ovengrill (of aan spiesen op de barbecue) en keer tussendoor een keer om.
  4. Verhit de marinade goed en giet deze voor het serveren als een saus over de kip. Bestrooi de hot chili kip met de peterselie en rode peper. Serveer met de rijst en sperziebonen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 7 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.