Overige video's

Honingcake met pistache-crunch

Zin om te bakken? Duik de keuken in en maak deze lekkere honingcake. De pistache zorgt voor een lekkere crunch. Het recept van de cake vind je hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop de eieren met de honing, sinaasappelrasp en een snuf zout met een mixer in een paar minuten tot een luchtige crème.
  2. Meng het amandelmeel met het bakpoeder en voeg dit in gedeelten toe aan de eieren. Klop als laatste de olie in een straaltje door het beslag en klop nog 1 minuut luchtig op een hoge stand. Giet het beslag in de bakvorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.
  3. Smelt intussen de suiker met 3 eetlepels water op middelhoge stand, tot de siroop een goudbruine kleur heeft. Schep de noten erdoor en schenk de karamel direct op een stuk bakpapier. Bestrooi licht met zout. Laat afkoelen en hak dan tot kruimels.
  4. Laat de cake op een rooster afkoelen en bestrooi met de pistache-crunch. Besprenkel met honing.

Bereidingstip

In plaats van gemalen amandelen kun je ook amandelmeel nemen of gebruik bloem.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.