Overige video's

Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
  3. Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper.
  4. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de schouderkarbonades rondom bruin.
  5. Meng de honing met de mosterd en bestrijk de karbonades er aan 1 kant mee.
  6. Zet ze in een ovenvaste pan of ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven of met voldoende afstand onder de grill.
  7. Giet intussen de aardappels af.
  8. Voeg de rest van de boter, warme melk, zout, peper en nootmuskaat toe en maak er puree van.
  9. Schep de rauwe andijvie erdoor en verwarm nog 2 minuten.
  10. Serveer de karbonades op de stamppot.

Bereidingstip

Vervang rauwe andijvie door reepjes ijsbergsla.

Neem in plaats van honing bruine suiker of rietsuiker en meng deze met de mosterd.

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.