Overige video's

Honing-mosterd rosbief met mierikswortelsaus

Kerst is samen delen, en dat kan uitstekend met deze honing-mosterd rosbief met mierikswortelsaus. Serveer met aardappelpuree en broccoli en je hebt een geweldig hoofdgerecht voor kerst.
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 0,6 g
Print

Bereiden

  1. Laat de rosbief op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de mosterd met de honing, paprikapoeder, zout en peper. Wrijf de rosbief in met dit mengsel.
  2. Braad het vlees eerst rondom aan en leg dan in de braadslede met het vloeibaar bakproduct. Braad het vlees in het midden van de oven in circa 25 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
  3. Meng intussen de mierikswortel met de crème fraîche en kookroom. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree met bosui en broccoli met geroosterd amandelschaafsel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.