Overige video's

Hongaarse goulashsoep

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 4,5 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika's toe en bak 2 minuten.
  2. Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij.
  3. Voeg de paprika en tomaat toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur, tot het vlees zacht is.
  4. Kook de aardappelblokjes intussen in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  5. Kneed van de bloem met het ei en een snufje zout een soepel en zacht deeg. Vorm er kleine bolletjes van en kook ze 3 minuten in water gaar.
  6. Voeg de aardappelblokjes en deegballetjes toe aan de soep en warm ze even mee.

Bereidingstip

Schep voor het serveren 1 eetlepelzure room of crème fraîche op de soep.

Vervang 100 gram van het vlees in dit recept door magere gerookte spekreepjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 4,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

debby 03-04-2020
De soep gemaakt zonder de aardappelen en knoedels. Het was erg lekker!
ellen 23-02-2020
IPV deegballetjes couscous erin gedaan. Aardappel was er heerlijk in
Jannie 15-02-2020
Deze soep is niet geweldig, de deegballetjes werden niet gaar, nog niet na een half uur koken en wij vinden dat de aardappel er niet in hoort!! Nee, het was een tegenvaller en sonde van het werk!!