Overige video's

Homemade pistache-ijs met pure chocolade
Homemade pistache-ijs met pure chocolade
(0)

Homemade pistache-ijs met pure chocolade

Zelf pistache-ijs maken is hartstikke lekker. Geen ijsmachine in huis? Giet het mengsel dan in een (metalen) afsluitbare bak en laat minimaal 6 uur invriezen in de diepvries.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Zet de bak van de ijsmachine 1 nacht van tevoren in de diepvries.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Rooster de pistache­ noten circa 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat op een bord afkoelen. Hak 1 eetlepel pistachenoten fijn en houd apart.
  2. Maal de rest van de pistachenoten met de suiker en een snufje zout in een keukenmachine of vijzel fijn tot een groene pasta. Hoe langer je maalt, hoe smeuïger de pasta wordt. Verwarm de melk met de slagroom tot het kookpunt en neem van de warmtebron.
  3. Klop de eidooier met de suiker in een paar minuten romig en lichtgeel. Giet al kloppend de warme melk erbij en giet weer terug in de pan. Laat de vla al roerend licht binden. Als je met je vinger een streep trekt over de spatel en deze loopt niet door, is de vla klaar. Giet terug in een schaal en zet deze in een bak koud water. Roer tot de vla is afgekoeld.
  4. Klop de pistachepasta door de afgekoelde vla tot het een egale, groene kleur heeft. Giet dit mengsel in de ijsmachine en draai volgens de gebruiksaanwijzing tot ijs. Voeg de laatste minuten de gehakte chocolade toe. Bestrooi het ijs met de gehakte pistachenoten.

Bereidingstip

Heb je geen ijsmachine? Giet het mengsel dan in een (metalen) afsluitbare bak en laat minimaal 6 uur invriezen in de diepvries. Het ijsmengsel wordt dan wel minder luchtig van structuur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.