Overige video's

Home made beef enchilada's

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
13 g
Hoofdingrediënten Rode paprika (305) Ijsbergsla (86)

Bereiden

  1. Meng de bloem met 1 theelepel zout en het bakpoeder.
  2. Pureer de spinazie met 175 ml warm water. Voeg dit mengsel met de zonnebloemolie toe aan de bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe. Laat het deeg circa 15 minuten afgedekt rusten.
  3. Bestuif het werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en rol uit tot cirkels van circa 20 cm Ø. Bak deze tor- tilla's in een droge koekenpan 1-2 minuten per kant tot er bruine puntjes verschijnen.
  4. Verhit de ovengrill. Verhit de arachideolie en bak hierin de runderreepjes met de ui en paprika circa 4 minuten.
  5. Verdeel de slareepjes over de tortillawraps en schep de runderreepjes erop. Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  6. Bestrijk ze met de zure room en bestrooi met de kaas. Gratineer deze enchilada's kort onder de grill.

Bereidingstip

Bestrijk de tortillawraps van dit recept met salsasaus of gepureerde zwarte bonen voordat je ze belegt met de sla.

Vervang de paprika door mais.

Wijnadvies

Deze beef enchilada's zijn hét gerecht bij Meat Me met zijn vlezige Zuid-Afrikaanse blend van de shiraz- en tannatdruif.

Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
13 g
Hoofdingrediënten Rode paprika (305) Ijsbergsla (86)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.