Overige video's

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

6 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart.
  2. Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet.
  3. Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken.
  4. Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin.
  5. Kook intussen de rijst.
  6. Schep de kalkoenfilet uit de pan. Roerbak de koolreepjes ongeveer 5 minuten in het bakvet met de rest van de olie en een klein beetje zout.
  7. Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen.
  8. Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  9. Schep het gerecht in een warme schaal.
  10. Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.

Bereidingstip

Lekker met doperwten en worteltjes.

Variatie

Vervang de rozijnen door blokjes ananas. Laat de kippenbouillontabletten weg, neem in plaats van yoghurt 500 ml kippenbouillon en bind de saus met aangelengde maïzena of allesbinder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.