Overige video's

Hollandse roerbak met slavinken en mosterd

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
9 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 5 minuten voor.
  2. Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken.
  3. Verhit twee eetlepels olie en roerbak de wortel, ui, kruiden, paprikapoeder en aardappel circa 10 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en beetgaar is.
  4. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  5. Laat met deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen.
  6. Verwarm ondertussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de slavinken om en om in circa 15 minuten gaar en bruin.
  7. Roer de mosterd door het bakvet en voeg een paar eetlepels water toe.
  8. Serveer de roerbakschotel met de slavinken en jus.

Variatie

Varieer met groenten zoals maïs en bloemkool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.