Overige video's

Hollandse hachee
Hollandse hachee
(6)

Hollandse hachee

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g

Bereiden

  1. Steek in elk stukje ui een kruidnagel. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees snel rondom aan. Bestrooi het vlees met zout.
  2. Voeg de bouillon en de wijn toe en breng alles al roerend aan de kook. Doe de stukken ui, de peperkorrels, laurierbladen, wijnazijn en bruine suiker in de pan. Breng weer alles al roerend aan de kook. Temper de hittebron. Laat de hachee ruim 2 uur gaar stoven (plaats de braadpan eventueel op een vlamverdeler). Het vlees is na 2 uur zo zacht dat het uit elkaar valt.
  3. Verwijder de laurierbladen. Bind het braadvocht met de maïzena die met een beetje water tot een dik papje is geroerd of gebruik allesbinder. Dit kan zo uit een pakje in de pan worden gestrooid.
  4. Dien dit gerecht op met gekookte kruimige aardappelen en rode kool.

Variatie

Dit gerecht kan ook zonder rode wijn worden klaargemaakt. Vervang de wijn door water of bouillon. Laat de bruine suiker achterwege en bind het braadvocht als het vlees door en door gaar is met twee verkruimelde plakken ontbijtkoek. Vervang de grote uien door 250 gram gepelde, hele sjalotjes. Voeg aan de hachee tegelijk met de ui, peperkorrels et cetera een stuk of 8 gedroogde pruimen zonder pit toe.

Wijnadvies

Hachee is gebaat bij een aromatische, zachtsmakende rode wijn. Italiaanse Chianti en Côtes du Rhône of Côtes du Rhône-Villages uit Frankrijk. Ook een Merlot uit Italië of Zuid-Afrika (14-16°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.