Overige video's

Hollandse gehaktbal met uitjes en jus

Wat is er nu lekkerder dan een Hollandse gehaktbal met uitjes en jus? Juist, helemaal niks! Hier vind je het recept voor een typische Hollandse gehaktbal. Lekker bij de stamppot of voor een AVG’tje.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
19 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm 2 eetlepels van de boter en bak de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin. Laat het brood weken in de melk en verkruimel het boven het gehakt.
  2. Schep de gebakken uien uit de boter en voeg ze samen met de gehaktkruiden en het ei toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm er 6 tot 8 ballen van. Laat ze minimaal een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de rest van de boter in dezelfde pan waar de uien in gebakken zijn en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de ballen in circa 10 minuten op lage stand gaar worden. Draai ze af en toe om en leg geen deksel op de pan.

Wijnadvies

Rood smaakt goed bij de gehaktbal. Met Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux, Domaine Pech Tavernier Coteaux du Languedoc of Les Barres Saint Chinian doet u een uitstekende keuze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
19 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.