Overige video's

Hollandse erwtensoep

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g

Bereiden

  1. Breng de spliterwten met de aardappels en de bouillon aan de kook. Schep het eventuele schuim er met een schuimspaan af.
  2. Voeg de saucijsjes, de karbonades, de ui, de prei en de knolselderij toe en kook zachtjes 1 uur en 15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  3. Haal het vlees uit de soep. Snijd het iets kleiner en voeg het weer toe aan de soep. Breng op smaak met peper en schep de bladselderij erdoor. Serveer de erwtensoep met roggebrood, katenspek en mosterd.

Bereidingstip

Je kunt schuimvorming voorkomen door de spliterwten in een zeef goed af te spoelen.

Variatie

Je kunt schuimvorming voorkomen door de spliterwten in een zeef goed af te spoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.