Overige video's

Hollandse boerensalade met knoflookcroutons

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en een snuf zout. Voeg het brood toe en schep goed om. Verdeel de broodblokjes over de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten knapperig. Schep halverwege om.
  2. Bak intussen het ontbijtspek knapperig in een droge, hete koekenpan. Trek de slabladeren los, was ze goed en scheur in grove stukken. Leg de sla op een schaal.
  3. Klop een dressing van de mayonaise, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de knoflookcroutons en het knapperige ontbijtspek over de salade.
  4. Schaaf de oude kaas in flinters, verdeel over de Hollandse boerensalade en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.