Overige video's

Hollandse appel-abrikozentaart

6 gemiddeld nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in de (warme) likeur en snijd ze daarna in stukjes.
  2. Meng de bloem, de basterdsuiker, de boter, 1 eetlepel losgeklopt ei en een snufje zout en kneed dit tot een soepel deeg.
  3. Houd 1/4 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van circa 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
  4. Meng de ingrediënten voor de vulling met de abrikozen en schep deze op de deegbodem.
  5. Rol het deeg dat over is tot een dunne lap uit en snijd deze in lange repen van 1 cm breed. Leg ze in een ruitpatroon op de vulling.
  6. Bestrijk het deeg en de randen met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin.

Variatie

Appeltaart met 750 g appel en...100 g rozijnen in rum geweekt, 100 g gehakte hazelnoten of amandelen, 75 g krenten en 50 g geschaafde amandelen, 1 eetlepel koekkruiden en 3 eetlepels abrikozenjam, 2 eetlepels gembersnippers op siroop en 1 eetlepel custardpoeder, 1/2 blik ananasstukjes en 1 theelepel gemberpoeder

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.