Overige video's

Hollands garnalentaartje

Wat vaker vis eten is niet alleen goed voor je, het is ook nog eens heel gezond! Op zoek naar een lekker voorgerecht met vis? Kies dan voor dit Hollandse garnalentaartje. Makkelijk van tevoren klaar te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 1,4 g
Print

Bereiden

  1. Maal het roggebrood en de amandelen grof in een keukenmachine en roer de boter erdoor. Klop de slagroom lobbig.
  2. Pureer de roomkaas met de doperwten, peterselie, zout en peper tot een crème. Spatel de slagroom erdoor.
  3. Zet de kookringen op de bakplaat of op de bordjes. Schep een laagje van het roggebroodmengsel erin als bodem en strijk glad met een vochtige lepel. Verdeel de kaascrème erover en strijk deze ook glad. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  4. Snijd de taartjes met een scherp mes los van de rand en verwijder de kookringen. Leg de garnalen en een partje limoen erop en verdeel de tuinkers rondom de taartjes.

Bereidingstip

Vervang het roggebrood in dit recept door volkoren crackers en gebruik dan 40 gram boter.

Garneer met dille of veldsla in plaats van tuinkers.

Wijnadvies

Dit garnalentaartje heeft veel frisse en groene ingrediënten, daarbij smaakt de Zuid-Afrikaanse Hoop Huis Chenin Blanc erg goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.