Overige video's

Hollandaisesaus

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g

Bereiden

  1. Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer.
  2. Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd.
  3. Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen.
  4. Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat.
  5. Lekker bij bijvoorbeeld groene asperges.

Variatie

Gebruik versgemalen witte peper in plaats van zwarte peper. Dan krijg je een egaal gekleurde saus zonder zwarte spikkeltjes. Roer er voor een mosterdsaus 1 eetlepel dijonmosterd door.

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.