Overige video's

Hete bliksem basisrecept

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
7 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels 18-20 minuten in een grote pan water met zout. Voeg halverwege de kooktijd alle appels toe.
  2. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui toe en bak even mee.
  3. Blus af met de bouillon.
  4. Giet de aardappels en appels af. Stamp niet, maar roer tot een grove puree.
  5. Schep het spekjesmengsel erdoor.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel kaneel.

Bereidingstip

Vervang de gerookte spekblokjes door speklapjes of ontbijtspek en serveer het spek op de hete bliksem.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.