Overige video's

Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes
Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes
(1)

Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
29 g

Bereiden

  1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan in ongeveer 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe.
  2. Verhit 20 gram boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer de spekblokjes en champignons door elkaar.
  3. Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng op smaak met zout.
  4. Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten.
  5. Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor.
  6. Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden. Schep het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi met de bieslook. Geef bij dit gerecht tagliatelle of een andere pasta en peultjes of haricots verts of sperziebonen.

Variatie

Voeg aan dit gerecht morieljes, een zeer smaakvolle paddestoel, toe. Wel circa 10 gram morieljes circa 20 minuten in water. Bak de hele morieljes samen met de champignonplakjes. Voeg na het bakken het gezeefde weekwater toe. In plaats van hertenbiefstukjes kunnen er ook kalfsoesters worden gebruikt. Het vlees kan volgens de aanwijzingen in het recept worden bereid.

Wijnadvies

Dit rijke en smaakvolle gerecht vraagt om een rode wijn, eerder verfijnd dan zwaar. Bordeaux Supérieur, Haut-Médoc, Pomerol, Châteauneuf-du-Pape uit de Rhône of een stevige Bourgogne (14-16ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
29 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.