Overige video's

Herfstsalade met geroosterde pompoen en shiitake

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Bestrijk een bakplaat met olie en leg de plakken pompoen erop. Bestrijk de pompoen ook met olie en bestrooi met zout, peper en oregano. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten gaar.
  3. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de shiitakes kort en op een hoge stand bruin.
  5. Schaaf de biet in flinterdunne plakjes. Meng in een grote kom de sla met de biet en dressing. Verdeel de sla over 4 grote borden en leg er de gegrilde pompoen en shiitakes op.
  6. Knip de tuinkers erboven en serveer direct. Lekker met stokbrood of friet.

Bereidingstip

Ook lekker met stukjes zachte geitenkaas of uitgebakken spekjes erbij.

Bestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten in plaats van tuinkers.

Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Nicole89 17-04-2018
Lekkere salade! We hebben er wel nog kipfilet uit de oven bij gegeten.