Overige video's

Herfstquiche met boerenkaas

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
20 g
Hoofdingrediënten Spruitje (52)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten.
  2. Vet de vorm in en bekleed hem met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  3. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover.
  4. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Serveer de quiche met een salade van eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
20 g
Hoofdingrediënten Spruitje (52)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.