Overige video's

Hemelse modder

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g

Bereiden

  1. Smelt de chocolade met de melk au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Roer goed door en laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de eiwitten door de gesmolten chocolade. Schep de helft van de slagroom erdoor.
  3. Verdeel de hemelse modder over 4 schaaltjes en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Schaaf krullen van een stuk chocolade. Garneer het dessert met de rest van de slagroom en de chocoladekrullen.

Variatie

Vervang de melk door sinaasappellikeur, rum of cognac.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.