Overige video's

Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Print

Bereiden

  1. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete pan en maal ze fijn.
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn.
  3. Verwarm de melk met de poedersuiker en gemalen hazelnoten in een pannetje tot net onder het kookpunt.
  4. Neem van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door de warme melk.
  5. Klop de slagroom lobbig en schep luchtig door het melkmengsel.
  6. Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat in 1-1,5 uur opstijven in de koelkast.
  7. Maak intussen de karamelsaus. Smelt de basterdsuiker met 50 ml water, de boter en een mespunt zout in een pannetje.
  8. Kook in tot een mooie, goudbruine karamel. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  9. Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  10. Stort de puddinkjes op mooie schoteltjes.
  11. Schep de sinaasappelpartjes door de karamelsaus en schep bij de puddinkjes.

Wijnadvies

Coeur de Muscat, Castillo de las Almenas Moscatel of Gonzalez-Tablas Cream Sherry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.