Overige video's

Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren.
  2. Breng de melk aan de kook. Vermeng de suikers en het zout met de griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen.
  3. Vermaal de noten in de keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap.
  4. Spoel de puddingvorm om met water en giet de dikke pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan.
  5. Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
  6. Doe de bramen met de vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft.
  7. Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Bereidingstip

Je kan ook kant-en-klare saus voor vlaaivulling gebruiken in plaats van verse bramen.

Wijnadvies

Het einde met Castillo de Almenas Moscatel. Wat frisser richting de koffie: Neirano Asti Spumante of Yellow Tail Moscato.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.