
Havermoutmuffins met sinaasappel en gember
Waardering:
Waardeer:
Havermoutmuffins met sinaasappel en gember
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram havermout
- 50 gram wortels (geraspt)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 1 theelepel stemgember (fijngehakt)
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram boter (gesmolten) of
- 50 milliliter zonnebloemolie
- 0.5 sinaasappel (sap)
- 100 milliliter melk of
- 100 milliliter amandelmelk
- 1 ei
Benodigdheden
- muffinvorm
- 6 papieren cupcakevormpjes
Overige tijden
- 25 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Bloemkool
Meer met bloemkool
Zó veelzijdig is de bloemkool
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het bakmeel in een kom met de havermout, wortel, kaneel, sinaasappelrasp, gember, suiker, bakpoeder en een snuf zout.
- Klop de gesmolten boter, het sinaasappelsap, de melk en het ei door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork snel door elkaar, maar meng niet al te goed.
- Zet de cakevormpjes in de muffinbakvorm. Verdeel het beslag erover en bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de havermoutmuffins warm of koud.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de havermout ook eens door havermoutvlokken.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 135 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 5 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2018
Reviews
Priscy
27-10-2019
Nu pas gelezen dat 50 gram meel 150 gram moet zijn (correctie redactie). Beslag is veel te dun, heb het proberen te redden door er van elk 15 gram meel, wortel en havermout bij te doen maar tevergeefs . Zonde van de tijd en producten. Het zal vast lekker zijn met juiste hoeveelheid meel.
CindyB
24-03-2019
Muffins worden niet gaar!
Boodschappenmagazine
16-11-2018
We hebben het even goed nagekeken en er blijkt 150 gram zelfrijzend bakmeel in het beslag te gaan in plaats van 50. Dit is inmiddels aangepast in het recept. Redactie Boodschappen
Priscy
27-10-2019
Nu pas gelezen dat 50 gram meel 150 gram moet zijn (correctie redactie). Beslag is veel te dun, heb het proberen te redden door er van elk 15 gram meel, wortel en havermout bij te doen maar tevergeefs . Zonde van de tijd en producten. Het zal vast lekker zijn met juiste hoeveelheid meel.
Lees meer
CindyB
24-03-2019
Muffins worden niet gaar!
Boodschappenmagazine
16-11-2018
We hebben het even goed nagekeken en er blijkt 150 gram zelfrijzend bakmeel in het beslag te gaan in plaats van 50. Dit is inmiddels aangepast in het recept. Redactie Boodschappen
Lees meer
Soortgelijke recepten

Bloemkool
Meer met bloemkool
Zó veelzijdig is de bloemkool
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram havermout
- 50 gram wortels (geraspt)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 1 theelepel stemgember (fijngehakt)
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram boter (gesmolten) of
- 50 milliliter zonnebloemolie
- 0.5 sinaasappel (sap)
- 100 milliliter melk of
- 100 milliliter amandelmelk
- 1 ei
Benodigdheden
- muffinvorm
- 6 papieren cupcakevormpjes
Overige tijden
- 25 minuten oventijd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het bakmeel in een kom met de havermout, wortel, kaneel, sinaasappelrasp, gember, suiker, bakpoeder en een snuf zout.
- Klop de gesmolten boter, het sinaasappelsap, de melk en het ei door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork snel door elkaar, maar meng niet al te goed.
- Zet de cakevormpjes in de muffinbakvorm. Verdeel het beslag erover en bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de havermoutmuffins warm of koud.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de havermout ook eens door havermoutvlokken.
Reviews
Priscy
27-10-2019
Nu pas gelezen dat 50 gram meel 150 gram moet zijn (correctie redactie). Beslag is veel te dun, heb het proberen te redden door er van elk 15 gram meel, wortel en havermout bij te doen maar tevergeefs . Zonde van de tijd en producten. Het zal vast lekker zijn met juiste hoeveelheid meel.
CindyB
24-03-2019
Muffins worden niet gaar!
Boodschappenmagazine
16-11-2018
We hebben het even goed nagekeken en er blijkt 150 gram zelfrijzend bakmeel in het beslag te gaan in plaats van 50. Dit is inmiddels aangepast in het recept. Redactie Boodschappen
Priscy
27-10-2019
Nu pas gelezen dat 50 gram meel 150 gram moet zijn (correctie redactie). Beslag is veel te dun, heb het proberen te redden door er van elk 15 gram meel, wortel en havermout bij te doen maar tevergeefs . Zonde van de tijd en producten. Het zal vast lekker zijn met juiste hoeveelheid meel.
Lees meer
CindyB
24-03-2019
Muffins worden niet gaar!
Boodschappenmagazine
16-11-2018
We hebben het even goed nagekeken en er blijkt 150 gram zelfrijzend bakmeel in het beslag te gaan in plaats van 50. Dit is inmiddels aangepast in het recept. Redactie Boodschappen
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 135 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 5 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2018