Overige video's

Havermoutmuffins met sinaasappel en gember

6 gemiddeld ontbijt, brunch, snack, gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het bakmeel in een kom met de havermout, wortel, kaneel, sinaasappelrasp, gember, suiker, bakpoeder en een snuf zout.
  2. Klop de gesmolten boter, het sinaasappelsap, de melk en het ei door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork snel door elkaar, maar meng niet al te goed.
  3. Zet de cakevormpjes in de muffinbakvorm. Verdeel het beslag erover en bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de havermoutmuffins warm of koud.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de havermout ook eens door havermoutvlokken.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

CindyB 24-03-2019
Muffins worden niet gaar!
Boodschappenmagazine 16-11-2018
We hebben het even goed nagekeken en er blijkt 150 gram zelfrijzend bakmeel in het beslag te gaan in plaats van 50. Dit is inmiddels aangepast in het recept. Redactie Boodschappen
Riannevdd 19-10-2018
Het beslag is veel te nat. De muffins werden niet gaar. Zelfs na 40 minuten in de oven nog niet. Hoeveel milliliter sinaasappelsap moet erbij?