Overige video's

Hasselback-tomaten met tomatenpesto

4 eenvoudig voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Vleestomaat (79) Mozzarella (148)

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  2. Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.
  4. Serveer direct met de tomatenpesto erbij.

Bereidingstip

Je kunt de tomaten uit dit recept ook kort in een hete oven zetten totdat de mozzarella smelt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Vleestomaat (79) Mozzarella (148)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.