Overige video's

Hartige taart met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 3,7 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en ui circa 5 minuten. Voeg de ham toe en bak kort mee. Laat een beetje afkoelen.
  2. Bekleed de taartvorm met het deeg en duw de naden goed op elkaar. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden en zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling. Schud een beetje met de vorm om de room goed te verdelen en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  5. Laat de taart voor het serveren circa 10 minuten rusten. Lekker met een tomatensalade met uienringen en feta.
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 3,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.