Overige video's

Hartige taart met frisgroene boontjes

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
19 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotten in circa 4 minuten zacht en lichtbruin. Laat ze afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de taartvorm licht met bloem en schud overtollige bloem eruit. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, druk de naden goed aan en snijd de randen eventueel bij.
  3. Klop de eieren met de room en wat peper goed los en roer de feta erdoor. Giet dit mengsel op de taartbodem en verdeel de sjalotten en chorizo erover.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Blancheer intussen de groenten per soort circa 2 minuten in kokend water en schep met een schuimspaan uit de pan. De groenten moeten nog knapperig en frisgroen zijn. Schud om met de boter.
  6. Neem de taart uit de oven en schep de boontjes erop. Bestrooi met de kervel en serveer direct.

Bereidingstip

Vervang bladerdeeg uit de diepvries door een rol koelvers bladerdeeg.

Je kunt de taart van tevoren bereiden en opwarmen. Voeg dan de bonen en kruiden pas vlak voor het serveren toe zodat alles frisgroen blijft.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.