Overige video's

Hartige sandwichtaart
Hartige sandwichtaart
(52)

Hartige sandwichtaart

Categorie brunch, lunch
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Klop voor de ricottavulling de ricotta met de roomkaas, citroenrasp en wat peper goed los.
  2. Houd voor de mascarponevulling 4 takjes dille apart en pureer de rest van de dille met de bieslook en melk helemaal glad. Klop dit met de mascarpone en zure room tot een lichtgroene crème. Breng op smaak met zout en peper. Houd minimaal 100 gram van deze kruidencrème apart.
  3. Bekleed de springvorm met folie. Snijd de korstjes van het brood en bekleed de bodem van de vorm met een laagje brood. Snijd het brood bij om het passend te maken.
  4. Bestrijk met een laagje ricottavulling en bestrooi met dille. Verdeel wat plakjes zalm erover. Leg hierop weer een laagje brood en vervolg met de kruidencrème.
  5. Hak 2 eieren grof en verdeel deze erover. Vervolg weer met laagjes brood, ricotta, zalm, kruidencrème en gehakt ei tot alles op is. Dek af met een laagje brood en zet de taart afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Verwijder de springvorm en zet de taart op een schaal. Bestrijk met de overige kruidencrème en zet de bieslooksprieten rechtop tegen de rand aan.
  7. Schaaf lange plakken van de komkommer en bestrooi met peper. Leg ze samen met de radijsjes losjes bovenop de taart en steek hier en daar een plukje dille ertussen.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.