Overige video's

Hartige raapsteeltjestaart
Hartige raapsteeltjestaart
(1)

Hartige raapsteeltjestaart

Plaatpizza is altijd een goed idee. Ook als lunchgerecht! Deze raapsteeltjestaart is perfect om te serveren tijdens een feestelijke brunch.
Categorie brunch, lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de bakplaat met bloem en bekleed met het taartdeeg. Druk de randen goed op elkaar en vouw de randen rondom om, zodat een dikkere rand ontstaat.
  2. Was de raapsteeltjes en dep ze droog. Hak de raapsteeltjes grof en verdeel over het deeg. Bestrooi met de geitenkaas. Klop de eiwitten met de room, zout en peper goed los. Giet dit roommengsel over de raapstelen en schud met de bakplaat om de vulling goed te verdelen.
  3. Bestrooi met de pijnboompitten en leg de 4 eidooiers voorzichtig op de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer (lauw)warm.
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.