Overige video's

Hartige notentaart met champignons en blauwe kaas

Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
24 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
  2. Duw het deeg in de vorm en druk de naden goed vast. Snijd overtollig deeg rondom weg.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand rondom bruin. Laat ze goed uitlekken als er vocht uitkomt en bestrooi met zout en peper.
  4. Verdeel de gebakken champignons (zonder vocht) en alle noten over de taartbodem.
  5. Klop de crème fraîche met de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling en verdeel de blauwe kaas en zaden of pijnboompitten erover.
  6. Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de taart in punten snijdt. Lekker met een groene salade.

Bereidingstip

Vervang de blauwe kaas door zachte geitenkaas of feta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 01-10-2019
Het is belangrijk om de champignons goed af te gieten en uit te laten lekken voordat deze op de taartbodem gaan. De kaas gaat over het crème fraîchemengsel, maar kun je er eventueel ook door mengen.
Lisa van Archipel 27-03-2019
Kwam uit de oven als een sompig geschift roerei. Crème fraiche en ei bind ook helemaal niet . Volgens mij is de geniale geest die dit recept bedacht heeft de kaas door het ei vergeten. Dood zonde van mijn dure boodchappen .