Hartige notentaart met champignons en blauwe kaas
- 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 8 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
- 1 eetlepel olie
- 1 bakje kastanjechampignon (gehalveerd, schoongeveegd)
- 100 gram walnoten (gepeld)
- 50 gram amandelen (met vlies)
- 200 milliliter crème fraîche
- 3 eieren
- 150 gram blauwe kazen (verbrokkeld)
- 20 gram zaden (gemengd) of
- 20 gram pijnboompitten
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vega herfst
Bekijk alle tips
Herfstige gerechten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
- Duw het deeg in de vorm en druk de naden goed vast. Snijd overtollig deeg rondom weg.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand rondom bruin. Laat ze goed uitlekken als er vocht uitkomt en bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de gebakken champignons (zonder vocht) en alle noten over de taartbodem.
- Klop de crème fraîche met de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling en verdeel de blauwe kaas en zaden of pijnboompitten erover.
- Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de taart in punten snijdt. Lekker met een groene salade.
Bereidingstip
Vervang de blauwe kaas door zachte geitenkaas of feta.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 935 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 30 g |
Vet Waarvan verzadigd |
68 g 24 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2016
Reviews
Boodschappen magazine
01-10-2019
Het is belangrijk om de champignons goed af te gieten en uit te laten lekken voordat deze op de taartbodem gaan. De kaas gaat over het crème fraîchemengsel, maar kun je er eventueel ook door mengen.
Lisa van Archipel
27-03-2019
Kwam uit de oven als een sompig geschift roerei. Crème fraiche en ei bind ook helemaal niet . Volgens mij is de geniale geest die dit recept bedacht heeft de kaas door het ei vergeten. Dood zonde van mijn dure boodchappen .
Boodschappen magazine
01-10-2019
Het is belangrijk om de champignons goed af te gieten en uit te laten lekken voordat deze op de taartbodem gaan. De kaas gaat over het crème fraîchemengsel, maar kun je er eventueel ook door mengen.
Lees meer
Lisa van Archipel
27-03-2019
Kwam uit de oven als een sompig geschift roerei. Crème fraiche en ei bind ook helemaal niet . Volgens mij is de geniale geest die dit recept bedacht heeft de kaas door het ei vergeten. Dood zonde van mijn dure boodchappen .
Lees meer
Soortgelijke recepten

Hartige notentaart met champignons en blauwe kaas
Waardering:
Waardeer:

Vega herfst
Bekijk alle tips
Herfstige gerechten
- 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 8 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
- 1 eetlepel olie
- 1 bakje kastanjechampignon (gehalveerd, schoongeveegd)
- 100 gram walnoten (gepeld)
- 50 gram amandelen (met vlies)
- 200 milliliter crème fraîche
- 3 eieren
- 150 gram blauwe kazen (verbrokkeld)
- 20 gram zaden (gemengd) of
- 20 gram pijnboompitten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
- Duw het deeg in de vorm en druk de naden goed vast. Snijd overtollig deeg rondom weg.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand rondom bruin. Laat ze goed uitlekken als er vocht uitkomt en bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de gebakken champignons (zonder vocht) en alle noten over de taartbodem.
- Klop de crème fraîche met de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling en verdeel de blauwe kaas en zaden of pijnboompitten erover.
- Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de taart in punten snijdt. Lekker met een groene salade.
Bereidingstip
Vervang de blauwe kaas door zachte geitenkaas of feta.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Boodschappen magazine
01-10-2019
Het is belangrijk om de champignons goed af te gieten en uit te laten lekken voordat deze op de taartbodem gaan. De kaas gaat over het crème fraîchemengsel, maar kun je er eventueel ook door mengen.
Lisa van Archipel
27-03-2019
Kwam uit de oven als een sompig geschift roerei. Crème fraiche en ei bind ook helemaal niet . Volgens mij is de geniale geest die dit recept bedacht heeft de kaas door het ei vergeten. Dood zonde van mijn dure boodchappen .
Boodschappen magazine
01-10-2019
Het is belangrijk om de champignons goed af te gieten en uit te laten lekken voordat deze op de taartbodem gaan. De kaas gaat over het crème fraîchemengsel, maar kun je er eventueel ook door mengen.
Lees meer
Lisa van Archipel
27-03-2019
Kwam uit de oven als een sompig geschift roerei. Crème fraiche en ei bind ook helemaal niet . Volgens mij is de geniale geest die dit recept bedacht heeft de kaas door het ei vergeten. Dood zonde van mijn dure boodchappen .
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 935 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 30 g |
Vet Waarvan verzadigd |
68 g 24 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 11 van 2016