Overige video's

Hartige maistaart met cajunkruiden

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem. Bekleed met het deeg, druk de randen goed op elkaar en snijd het deeg iets boven de rand af. Zet in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie en roerbak hierin de cajunkruiden en vegastukjes 1 minuut. Schep daarna door elkaar met de mais, courgette en bosui.
  3. Klop de eieren los met de melk. Verdeel het groentemengsel over de deegvorm en giet het eimengsel eroverheen. Schud licht met de vorm om alles goed te verdelen.
  4. Bestrooi met de kaas en bak de taart in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar. Neem de taart uit de oven en laat voor het aansnijden nog 5 minuten rusten. Lekker met een groene salade.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept ook eens andere groenten, zoals spinazie, witte kool, wortel, bloemkool of zoete aardappel. Blancheer harde groenten van tevoren.

Kaas is een extra smaakmaker, maar kun je ook prima weglaten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annienas 08-05-2020
Lekker maar er mist iets. Wij hebben er gerookte kipfilet in gedaan. Recept voor 4 pers. maar ieder een kwart is toch te weinig. Je moet er dus echt wat bij doen, zoals in het recept staat een salade, maar dan wel een goed gevulde salade.