Overige video's

Hartige kersenclafoutis

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Kers (28)

Voorbereiden

Zeef de bloem met het bakpoeder, een snuf zout en peper. Klop de eieren en de melk erdoor tot een glad beslag en laat circa 20 minuten rusten. Spoel de kersen af en laat goed uitlekken.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Vul de schaaltjes met de kersen en bestrooi met de rozemarijn en zeezout. Klop het beslag nogmaals door en giet over de kersen.
  3. Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm.

Bereidingstip

Vervang de kersen in dit recept door gewelde abrikozen en gebruik salie in plaats van rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Kers (28)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.