Overige video's

Hartige brunch bowl
Hartige brunch bowl
(2)

Hartige brunch bowl

Bowls zijn niet meer weg te denken uit onze keukens. Maak eens deze vegetarische brunch bowl met quinoa, halloumi, avocado, tomaat en mais.
Categorie ontbijt, brunch, lunch
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
7 g
Vezels 12 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Bereid 250-300 gram quinoa met de kurkuma in het kookwater. Laat afkoelen. Verhit intussen de helft van de olijfolie en bak hierin 200-225 gram halloumi aan alle kanten goudbruin.
  2. Meng het citroengras met de helft van de sjalot, de helft van het limoensap en de rest van de olijfolie tot een dressing. Meng de koriander met de avocado, tomaat, rest van de sjalot en overig limoensap. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  3. Schep de quinoa met de avocadosalsa, halloumi en mais in kommen. Besprenkel met de dressing. Pocheer de eieren en leg ze erbij. Bestrooi met het sesamzaad.

Bereidingstip

Vervang de halloumi in dit recept door feta maar bak deze dan niet. Voeg de blokjes feta toe aan de bowl.

Voeg 1 theelepel limoenrasp toe in plaats van citroengras.

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
7 g
Vezels 12 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.