Overige video's

Hartige bowl met noten en avocado

2 eenvoudig ontbijt, brunch, lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
5 g
Vezels 9 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Kook de rijst of quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in 200 ml water en de melk. Giet af door een fijne zeef, laat goed uitlekken en spreid uit over een schaal. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast. Rooster de pijnboompitten en hazelnoten lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en zet alles afgedekt weg.

Bereiden

  1. Kook de eieren 4-5 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Meng intussen de gekoelde rijst of quinoa met de spinazie, olijfolie, noten en abrikozen in een grote kom door elkaar.
  2. Verdeel dit mengsel over 2-3 kommen en garneer met de gehalveerde eieren, avocado en feta.

Bereidingstip

Neem in plaats van feta in dit recept een plak zachte geitenkaas en verkruimel deze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
5 g
Vezels 9 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.