Overige video's

Hartige appeltaart

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Rozijnen (71) Kipfilet (250)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in het lauwe water.
  2. Schil en snijd ½ appel in schijfjes en de rest in blokjes.
  3. Bak de kipblokjes bruin in de olijfolie. Voeg de appelblokjes en de rozijnen met het water toe.
  4. Strooi de zakjes kerriesaus erover. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak een mespuntje sambal oelek toe.
  5. Schep de crème fraîche erdoor. Bekleed de springvorm(en) met het croissantdeeg (laat 1 plakje over).
  6. Schep het appel-kipmengsel in de springvorm. Leg de appelschijfjes op het mengsel.
  7. Snijd van het laatste plakje croissantdeeg reepjes. Leg de reepjes op de taart en druk ze vast aan de rand van de deegbodem.
  8. Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Vervang kipfilet door reepjes beenham. Neem in plaats van croissantdeeg eens plakjes bladerdeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Hoofdingrediënten Rozijnen (71) Kipfilet (250)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.