Overige video's

Hartige appels uit de oven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels horizontaal doormidden en steek met een appelboor de klokhuizen uit alle delen.
  2. Snijd met een klein mesje wat van het appelvruchtvlees weg zodat een kleine holte ontstaat. Snijd de stukjes appel fijn.
  3. Leg alle halve appels in een ingevette ovenschaal. Verwarm de olie en fruit de sjalot in een paar minuten zacht.
  4. Voeg het gehakt, de kruiden en kaneel toe en bak op hoge stand rul en bruin. Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak nog enkele minuten mee.
  5. Vul alle halve appels met wat van de gehaktvulling en giet een klein glas water in de ovenschaal.
  6. Dek de appels af met aluminiumfolie en bak ze in circa 40 minuten gaar.
  7. Neem eventueel de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg zodat de vulling mooi bruin wordt.

Bereidingstip

Lekker met rijst.

Variatie

Je kunt het gehakt vervangen door sojagehakt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.