Overige video's

Hart van frambozen

Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
27 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Klop poedersuiker en eidooiers tot een schuimig mengsel.
  2. Voeg de stukjes boter, de bloem en de bakpoeder toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van, verpak deze in vershoudfolie en leg deze 2 à 3 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de suiker met 50 milliliter water. Laat iets inkoken tot een siroop. Leg de frambozen erin.
  4. Teken een hart van circa 20 cm op bakpapier en leg dit op de bakplaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op het bakpapier. Steek of snijd er een hart uit ter grootte van het hart op het bakpapier. Bak dit in 12 à 14 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  5. Leg het hart op een platte schaal. Roer de mascarpone los met de vanille en slagroom. Bestrijk het hart ermee en leg de frambozen erop, met de bolle kant boven. Garneer met muntblaadjes.

Wijnadvies

Venetio Raboso rosato of Gran Espanoso Cava demi sec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
27 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.