Overige video's

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

6 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Hoofdingrediënten Limoen (342) Haricots verts (18)

Bereiden

  1. Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht.
  2. Meng rasp en het sap, de hazelnoten en de peper door de boter.
  3. Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
  4. Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af.
  5. Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.

Bereidingstip

Maak eens een hazelnootdressing: Rooster 2 eetlepels hazelnoten in een droge hete koekenpan goudbruin en laat iets afkoelen. Maal ze samen met 2 teentjes knoflook en enkele takjes peterselie fijn en voeg 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn, zout en peper toe. Schep de dressing door de warme boontjes.

Variatie

Vervang hazelnoten door amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Hoofdingrediënten Limoen (342) Haricots verts (18)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.