Overige video's

Hangop met kaneel en toffeesaus

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
27 g
Print

Voorbereiden

Maak de theedoek nat en leg in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en zorg dat het de bodem niet raakt. Schenk de yoghurt in de doek en dek af met folie. Laat minimaal 4 uur uitlekken in de koelkast (dit kan ook een dag of nacht van tevoren).

Bereiden

  1. Schep de hangop uit de doek in een kom, roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast.
  2. Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
  3. Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.

Bereidingstip

Bestrooi met gehakte pecan­noten of stukjes stroopwafel.

Voeg een snufje(zee)zout toe aan de toffeesaus.

Wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel of San Lucare Cream Sherry.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
27 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

tl.vdberg@gmail.com 09-03-2019
De helft van de saus is meer dan voldoende voor 6 personen!