Overige video's

Hamstafjes met oranjedip

4 eenvoudig brunch, hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 2,2 g

Voorbereiden

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rozemarijn en boter of olie. Laat het deeg circa 1 uur rijzen. Kneed het deeg nogmaals door en snijd in 16 gelijke stukjes. Rol deze stukjes uit tot lange slierten, bestrijk met ei en bestrooi met sesamzaad. Halveer de plakken ham in de lengte en rol ze om de bovenste helft van de deegslierten. Leg op de bakplaat en buig de kant met ham om tot een krul van een staf. Laat de stafjes nogmaals 30 minuten rijzen.

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin voor de dip de fijngehakte wortel met de kerrie 3 minuten. Giet een paar eetlepels water erbij en laat afgedekt een paar minuten stoven tot de wortel beetgaar is. Pureer met een staafmixer en laat de wortelpuree afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de hamstafjes in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  3. Meng de wortelpuree met de hummus en yoghurt. Breng op smaak met peper.

Bereidingstip

Lekker met rauwkost van wortel, komkommer, paprika en appel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.