Overige video's

Hamlapjes met selderij en salie

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
12 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Knolselderij (78)

Bereiden

  1. Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee.
  3. Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, de bouillon, de mosterd en de gehakte salie toe.
  4. Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten.
  5. Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

Bereidingstip

Lekker met gekookte krieltjes.

Variatie

Vervang salie door rozemarijn, tijm of lavas. Neem in plaats van hamlapjes schouderkarbonades.

Wijnadvies

Zeer smakelijk met een wat kruidige witte wijn. Arthur Metz Pinot Gris bijvoorbeeld. Maar ook Montalto Pinot Grigio en Vina Maipo Chardonnay zullen smaken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
12 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Knolselderij (78)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.