Overige video's

Hamlapjes met rozemarijn en honing

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (100) Honing (638)

Bereiden

  1. Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  4. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.

Bereidingstip

Serveer er bijvoorbeeld een grove ratatouille bij van grof gesneden aubergine, ui, courgette en tomaat gestoofd in olijfolie met zout, versgemalen peper en mespuntje gehakte tijm.

Variatie

Neem in plaats van hamlappen varkensfricandeau. De stooftijd is dan iets korter. Vervang rozemarijn door salie of kervel.

Wijnadvies

Mooi zacht vlees, en zacht gekruid. Aangenaam met een zachte, rijpe Castillo Pastores Valdepeñas Crianza.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (100) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.