Overige video's

Hamlapjes met honing en rozemarijn

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (100) Honing (638)

Bereiden

  1. Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  2. Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  4. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (100) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Willy 18-10-2019
Heerlijk gerecht