Overige video's

Hamlapjes met appel en ui

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
8 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  2. Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook.
  4. Stoof het gerecht circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  5. Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Lekker met gekookte aardappels en rodekool.

Variatie

Neem schouderkarbonades in plaats van hamlappen. Vervang de tijm door blaadjes salie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.