Overige video's

Hamlapjes in wijn

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g

Bereiden

  1. Verhit de boter. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze rondom bruin. Schep de hamlappen uit de pan.
  2. Roerbak de spekblokjes, ui en winterwortel 3 minuten in het bakvet. Leg het vlees erbij en giet de wijn en room erover. Stoof zachtjes 30 minuten.
  3. Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de champignons toe.
  4. Neem de hamlappen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus iets inkoken.
  5. Serveer het gerecht bestrooid met de selderij of peterselie.

Bereidingstip

Lekker met rijst of aardappelpuree.

Variatie

Vervang hamlapjes eens door kip. Neem in plaats van hamlappen eens 600 gram varkensfricandeau of rollade. De stooftijd is dan 1 uur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.