Overige video's

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin.
  2. Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de spekblokjes en de uienringen. Blus af met het bier en voeg het vlees, de stroop, de bouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe.
  3. Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten (tuttifrutti) toe. Verwijder de laurierblaadjes.
  4. Lekker met appelcompote of rode kool en dikke friet.

Bereidingstip

Lekker met appelcompote of rodekool en dikke friet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.