Overige video's

Hambroodjes met aspergesalade
Hambroodjes met aspergesalade
(4)

Hambroodjes met aspergesalade

Kun je wel wat inspiratie voor lunchgerechten gebruiken? Deze broodjes van croissantdeeg met ham maak je in een handomdraai.
Categorie brunch, lunch
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Blancheer voor de salade de aspergestukjes 2 minuten in kokend water met zout. Spoel onder koud water af. Pel de eieren, snijd ze door en wip de dooiers eruit. Hak de dooiers en eiwit apart van elkaar tot fijn kruim.
  2. Klop de azijn, honing, mosterd, olie, bieslook, zout en peper door elkaar. Schep de aspergestukjes erdoor en laat even staan. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  3. Rol voor de broodjes het deeg uit tot een grote lap en bekleed met de ham. Snijd met een scherp mes in stukken zodat gelijke vierkanten ontstaan. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en draai ze bovenaan een beetje samen. Bestrijk de broodjes met ei, bestrooi met maanzaad en leg ze op de bakplaat. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  4. Meng vlak voor het serveren de spinazie of sla door de asperges en verdeel over borden. Bestrooi met het witte en gele eierkruim en leg de hambroodjes erbij.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.