Overige video's

Hachee van runderlappen en donker bier

Op zoek naar een lekker recept voor hachee van runderlappen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lekker laten sudderen en garen en ’s avonds kun je genieten van dit smakelijke gerecht.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin.
  2. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de kruidnagels en laurier toe en fruit nog enkele minuten.
  3. Leg het vlees terug in de pan en giet het bier er langzaam bij. Voeg de bouillontablet en een kopje water toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 3 uur stoven. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
  4. Als het vlees gaar is kun je de saus eventueel nog wat binden met allesbinder, blokjes koude boter of een paar minuten zonder deksel laten inkoken. Serveer met aardappelpuree of rijst.

Bereidingstip

Heb je een ovenvaste braadpan? Dan kun je het vlees ook op 100°C laten stoven in de oven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.