Overige video's

Gumbo uit New Orleans - groenten met garnalen en kip

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g

Bereiden

  1. Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan.
  2. Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe.
  3. Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak het gerecht enkele minuten. Roer af en toe om.
  4. Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
  5. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over. Serveer rijst bij dit gerecht.

Wijnadvies

Een combinatie van vis en vlees: in dit smakenspel komen frisse, fruitige rosés vrijwel onbegrensd aan de orde. Probeer eens een Côtes deProvence, Tavel, Zuid-Franse rosés en kleurgenoten uit Italië en Spanje

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.